Sunday, May 17, 2009

What Makes u As A GOOD LEADER?


This are the Characteristic that make u as a GOOD LEADER...


1. VIEW THINGS POSITIVELY.
u must change all the -'ve side of ur thinking to the +'ve side it all including how u viewing other people, viewing how one problem or crisis will effect u, viewing life and the most important is u must think that all the -'ve side are also had it own function that can affect to the +'ve of urself. Also, as I mention earlier, just look at the Bright Side n u will found it as a POSITIVE things.

2. PHYSICALLY FIT FOR SPEEDY.
A good leader u must has a passion to be like one, feel like u are excited to make something done. This great passion on finishing ur work will make u very committed to ur task. But, those things will not be achieve if u r not fit enough from the physically and mentally.

3. FEROCIOUSLY.
In a simple word, we can say leader must be fierce in what u r doing. Weak leader will always be step on by others. People will take advantage on u. But, if u r strong enough, fierce in ur way, people will put some respect on u.

4. WORLD CLASS LEARNER.
This is the criteria that must have in all leader in this fast moving world now day. Being able to think new idea and create new things that can make u and ur peeps getting excited about u. U r also need to be a fast learner.

5. KEEP MOVING FORWARD.
Listen on the criticism that given by others to u. from that criticism u can improve urself to be better person. we need to live in the real life, believe that there is no one of us r perfect. so, we take that criticism, correct it, n start to be a better person.

6. OBSESSIVE TO DETAILS
A good leader must look at all aspect either big or small perspective. Look at details. sometimes small thing will become the big mistake that u have made. Remember that, small things will reflect on the big things.

7. JUST BE NICE.
Always believe that u will get back what u give. If sweet that u give to others, sweet also that u will get, if vinegar that u give, so sour tat u will get back. That is a nature rules guys....
Last word from me : Be a giver r better than taker.

Friday, May 15, 2009

We Are As An Actor


Hai.. and Assalamualaikum...

It's really a long time that i don't post up a new letter in my blog... why...? it bcoz, my brain need 2 rest.. he4, just joking... No lah.... it bcoz i quite bz during my holiday.... i need to be a driver 4 my kids.... ooppss my sis n bro, and also be a maid in my house.... he4.... helping my mom...

ok, stop talking about me.... who care... he4, 4 this post, i wanna to talk about the true colour.... weird? actually i wanna to talk about behavior, attitudes, and also the personality.. maybe u can think about urself or even ur friends....

have u heard about Dramatological Approaches by Erving Golfman. He claim that all people in this world is an actor. Wonder why he said so? This is refer to people action or behavior. Theory said that, human behavior can be formulate as:

BEHAVIOR = PERSON + SITUATION...

it can simply translate as human behavior depends on thyself and also the surrounding situation or environment. this means most of us is a liar n hypocrite..... why..? we just cannot be our self in all situation.... we just pretending in front of others... maybe to gain some respect, good impression,... who know....


But, some of us really damn good in taking the advantage in a several situation until person that he/she lie can't recognize it. it usually will touch an issue such as feeling specially. Ya, i admit that i easily believe all the every words that i've heard from others. lastly it will break my heart and i starting hard to believe on that person or even to the others that same gender or group with that person... maybe i just be too emotional about it....

ok..... last but not least.... wishing u all happy great holiday... enjoy it as long u can.... i've got camp 2 go.... c ya....

Monday, May 4, 2009

PENGALAMAN @ PENGAJARAN?

Kisah ini menceritakan mengenai 5 bersahabat yang mana merancang aktiviti yang mungkin tidak direstui sepenuhnya. Mereka dikenali sebagai A,B,C,D dan E. Aktiviti ‘over night’ yang dirancang oleh mereka akhirnya tercapai pabila masing2 berjaya melapangkan diri pada ketika itu. A, telah bjaya melapangkan dirinya dgn memberikan alasan ‘ada y perlu diuruskan lg dsana’ kepada pak teh nya. B pula senantiasa diselubungi kegusaran bimbang menerima panggilan dan kemunculan parentsnya di kampus. C yang sememangnya tiada sebarang masalah kerana hatinya melonjak2 untuk pulang ke kampung halaman di Johor selepas selesai program ‘over night’. Manakala D mengambil kesempatan di atas kemudahan pengankutan yang telah diberikan oleh parents nya. Dan E? he4….. hanya dia saja yang tahu…


Perjalanan bermula pada pukul 8 malam. Seperti yang telah dirancang, B,C,D dan E menghantar seorang ahli yang tidak ternama ke stesen KTM Sg. Buloh, kemudian mereka ke Stesen LRT Kelana Jaya untuk mengambil A yang baru sembuh dari ‘panahan asmara’ di K.L. haha… Setelah cukup ahli kumpulan yang bagaikan ‘Power Rangers’?, mereka menuju ke IKANO kononnya bagaikan mahu membeli perabot rumah. Padahal, Cuma kotak yang dicarinya yang sebenarnya boleh didapatkan secara percume… Kelakar ape… ni sume idea C…. Perut masing2 yang menyanyikan lagu keroncong terpaksa ditahan kerana ada ynag perlu di uruskan. Mereka ber5 menuju ke Cinelesuire Damansara, kononnya untuk membeli tiket untuk menonton wayang. Namun, hasrat itu terpaksa dibatalkan ekoran filem yang dtayangkan tidak kena dgn selera mereka ber5.


Sebelum memulakan perjalanan untuk memenuhkan perut, A,B dan E sempat lg 2 berposing di depan kereta. Hee… pantang on je flash camera 2…. Terutamanya A. Kemudian, pacuan 4 roda yang dinaiki mereka dipandu menuju ke Restoran Murni yang terletak di PJ. E yang bkeras untuk enggan ke Up Town Damansara gembira kerana permintaan nya dimakbulkan oleh kengkawannya. Alasannya..? he….. hanya dia yang tahu… setiba di Murni, tanpa fikir panjang, mereka mengorder makanan untuk dijamah. C memang tidak senonoh….. menggelikan…. Ade ke dia g korek idong, then makan benda 2,… eeeii…. Leh lak dia kata ‘masin kot’…. Pengotor kot… SETERES…..


Then, dorang ni pon ke Downtown Cheras, nk cuci mata….. nk beli wet lak cm la ade kn…. Pas 2, untuk mereleasekan tension konon, sume pon setuju g karaoke…. Haha… Pusat Seni Suara, Cheras. Ha…. Pelagi…. Melalak la ber5 2…. Ahha…. Mlam 2, mcm artis ada….. sebot je…. Shima, Ella, Siti, May, AXL, Rossa, Ziana Zain, ezad, Awie…… hu4…. Tp pape pon, memang bes la kot dorang 2…. Da penat melalak, kini, dataran menjadi destinasi. Pas penat amek gambar, dok2, ngumpat2, dorang pon ke stesen minyak terdekat. Haa…. Tragedy bermula…. Da matikan enjin keta 2, tibe2, takleh start lak…. Ha…. Jenuh gakla menolak…. Masing2 diselubungi perasaan cuak… takot kantoi la katakan… Pelagi, singgah masjid tunggu suboh, fikir ape yang nk wat… camna nak setlekan prob 2… B da pening… kang sat g, mak ayah mncul kat Kampus, dia ada kt masjid negeri….. fuh… A lak…. Pak teh….? Hu4… D…. kete…? Ayah…? A.B.E.S…..


Lepas Suboh, E telefon la member terdekat, nak minta antakan A n B g pudu, leh gak dorang blek kampus…. C, D, menapak ke kedai mamak terdekat…. Sempat lg 2 nk sarapan…. Pas anta A,B, E pon g la ke C D. xkan nk lepas tgn ble member dlm susah kot….. same senang, same susah la kot…. Pas mkn, perot kenyang, idea pon datang. E call pak ngah, mekanik, then pas D slowtalk, keta 2 pon dijamin xda effect kalau enjin on…. Starter je porb… then, E n C menolak la kete 2…. Xleh start, then tukar, E ngn D lak… tak leh gak…. Adoh, xckup kuasa kuda kot…. Pas check2, upenye suis enjin pon x on….. sampai ke tua tolak pon xmau de enjin 2 nk start.. ha…. Enjin da bunyi…. Anta B kat pudu, D n E pon blek la ke kampus terchenta….


Ha…. Untuk yang terasa….. agak2nye, ni pengajaran ke pengalaman untuk korang…?

There was an error in this gadget