Tuesday, September 15, 2009

In the RAYA MOOD (Whoohooo)




Berlalu la sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa Gembira
..............

Antara lagu feveret yang akan berkumandang sejak kebelakang ni... hu4... Nk raya la katakan... he4... walopon ade keje y xdapat disiapkan... tapi... RAYA TETAP RAYA...... he4.. xtau nape raya tahun ni raya cm raya time yana budak2 dulu... sume mama y carikan... daripada tudung sampai la ke kasut... mama yang belikan... he4... balik je nnti suma da siap... BESTNYE... syg MAMA... mmuaaahhh...

Kueh raya...? hu4.. tahun ni mama xda pembantu... adk bradik tahun ni suma agak seteres ngn exam masing2 yang da dekat... so jalan singkatnya malam raya jalan cari kueh raya lor... whoohoo lg... shopping... yes.. =)

Yang paling best sgt tahun ni,.. akhirnya dpat pon baju raya kaler itam... haa... setiap tahun minta.. tp mesti xdapat... asyik pending je.. hu4... at last...! sayang lg kat mama... mama u r the best MOTHER!!! mmmuuuahhhh.... kesian kat mama... setiap tahun kne sabar je ngan perangai 6 org anak dia ni... he4.. sabar ye ma... nanti kami janji balas suma jasa baik mama n abah...

Lama da xblek kg... hu4... rasa cm foreigner lak... hu4... padahal kt N9 je... xsabarnya nk blek kg sabtu ni... mesti ramai da ade kat sne... hu4... mlm raya lak tu.. PASTI BEST...!! Wan, Abg afis kte lumba ye nnti sape leh siap kan ketupat paling byk.... ellehh... minta2 tahun ni wan wat laksa, ketupat n rendang... fuh... TERBAEK... makcik2 cm bese, kerah tenaga wat kueh n kek raya.... Mak long..... jgn wat2 lupa roti jala ye.. da janji kan... haaa... he4...

Tahun ni yang paling bes ape tau... 1st time sambot raya dengan adenye KEKASIH kat hati... he4.. orang perak tu ler... 1st time tau... he4... kira ade org tersyang le.. dia ade ajak g umah dia... hu4,,.. bakal mertua.. hu4.. segan makcik.. he4.. insyaAllah... ade rezeki smpai la yana kat sana...

Tapi walaucmnapon... tahun ni... maybe kurang sket meriah... maklum la yana baru je kehilangn maklong... sedey nye... ni yang nk nanges tbe ni... aduh... untuk arwah... yana selalu rindu n ingat kat beliau... hu4,,, rindu masakan beliau... bebelan beliau.. gurau2, kco2... hu4... yang paling terasa kehilangn mesti abah... Al-Fatihah..

Papepon.... SELAMAT HARI RAYA.... kepada yang membaca blog ni yana minta maaf setulus mungkin... yana pasti ade wat silap dan salah... yang penting jgn lupa wet raya yana ye... he4...
SALAM LEBARAN

4 comments:

  1. pertama sekali nk ckp kat yana slamat ari rye maap zahir n batin...klau aliff de wat slah maapkan r ek..
    yang kedua aliff tgk yana dh mcm bdk2 lor tp yana still cmey..
    yang terakhir nk bgtaw yg bdk perak 2 krm slam kat awk n dia ckp syg awk sgt2...pastu dia ckp jgn mam bnyk2 t perut 2 oppssss...hehehhe... :p

    ReplyDelete
  2. salam lebaran...

    dalam menanti menjelang hari raya pelbagai perkara kita lupa antaranya keselamatan diri...

    sebagai rakan barisan pimpinan sy mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya maap zahir n batin kehadapan saudari...

    mungkin sepanjang pimpinan kita yang diterajui oleh sdr zoie sedikit sebanyak melukai hati saudari...

    manfaatkanlah hari raya kali ini...
    siapa tahu kita tidak berpeluang untuk menjeguk pun ramadhan n syawal mendatang...

    yang pergi sedekahkan AL-FATHIHAH yang masih hidup teruskan beramal....

    INSYAALLAH...

    salam PIMPINAN
    shahimi ariffin.
    UNiSEL

    ReplyDelete
  3. HeEH.. Selamat balik raya Yana.. salam aidilfitri maaf zahir batin eh.. selama kita duk bersama kt ostel nun..bperang2 mulut ke apa.. hehe.. minta maafkan~ t balik cuti raya kte smbung lawn lagu raya! hehe.. sambil menikmati kueh2 raya sambil wat keja.. :p

    Selamat bercuti!!~ n bershopping kueh raya~ :)

    ReplyDelete
  4. yana..!!!!!!!!!!!

    selamat ari raya!!!!

    nisa nk mintak maaf, zahir dan batin...
    kalo slame nie ade tersilap ckp ke.. terkasar bahasa ke... terambik makanan ke... ter-ape2 la lagi... hihi....

    hmmm..
    special request.. pasnie balik umah.. kami nk mintak yana nyanyi lagu raya utk kami...!!!
    huhuu.. leh yea yana..??
    uuuuhhh!!! yana mmg advisor protokol yg best...
    syg yana!!

    yana take care! jgn men mercun..!!


    love,
    nisa

    ReplyDelete

National Geographic POD