Thursday, August 27, 2009

Finally...... I'm in LOVE



With whom.....?

Ade la kat org 2.... Cm na yana jmpe dai n tpikat tu personal la kot....
Tp yana da gtau kat dia da.... Masa gtau dia mungkin tersipu2 malu....
he4.... sangat COMEL bak kata kak Nurul....
Papepon yana harap yang terbaik...
cm org len....
Happy Ending...

TP yang paling penting yana xpnah lupa...
tanggungjawb yana kat diri sendiri - Belajar
tanggungjwb yana kat Allah - Solat
tanggungjwb yana kat mama n abah - anak solehah

yana pon akan saling ingat kan...

Orang y yana maksudkan kat 1st paragraph kan...
Dia amek Lib scince,
skrg ngah praktikal...
kat Putarajaya...
Dia suka sgt n aktif Silat Seni Gayong...
Try la kaco dia time dia marah....
yana pon xbrani...
Tp kalo dia senyum....
Serieslly Sweet....
he4...
xleh puji lebeh2,,,
sat g ade la 2....
hu4...

Nama dia...
Aliff Al-Farabby...
Family kami msg da jumpa..
so, InsyaAllah...
kalo ade rezeki...
Doakan ler ye..

17 comments:

  1. wah!!..
    hebat!
    tahniah2...
    hehehehe
    ti makn nasik miyak jemput la ek?
    ahaha

    ReplyDelete
  2. Wah!!! Akhirnya!!!
    satu pendedahan eksklusif yang dinanti-nantikan oleh semua pihak...
    ala2 artis gtew...mule2 nafi...
    ni kire macam sidang media melalui internet la nie...huhu...
    ape2 pon saya yakin sume pihak akan merestui perjalanan cinta yang suci ini...
    semoga ikatan ini akan membawa anda berdua aliff&yana ke jinjang pelamin...
    amin....

    ReplyDelete
  3. thnks kengkawn..hehehehhe..
    wat yana aliff sntiase windu n syg kat awk..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Tiada salahnya cinta dan bercinta..Tetapi yang salahnya adalah orang yang bercinta..Bercintalah selagimana ALLAH,NABI,dan agama kita cintai dahulu..Jangan langgar pantang larangan agama dan tuhan..Jangan lama bercinta..Ikatlah dengan ikatan pertunangan seterusnya pernikahan..salam ukhwah...

    ReplyDelete
  5. bek lah suhaimi..aku nk bertunang ngan dia tgu aku de kje dlu t aku nk bg dia mkn pe...huhuhu..yana john cena 2 abg awk ek..knp xsme mke ek..heheheh..jgn terkejot bdan sy mcm triple H...hahahaha

    ReplyDelete
  6. oooooooohhhhh
    :)

    semooga bahagia okayyy

    ReplyDelete
  7. hmm...org lain pun bercinta juga..sy rasa hal remeh temeh ni tak yah cte kat blog..lebih baik ketengahkan yang lebih berilmiah dan selaras dengan tanggungjwb awk...ingat, hasan al bana kata tanggungjawab ni melebihi masa yang kita ada..cuba ketengahkan isu tntg mpp ke..lebih baik untuk dikongsikan..kan lebih molek tu...bertegur-tegurlah kamu ke arah kebaikan:)

    ReplyDelete
  8. ohhhh.... thanks sume.... appreciate that....

    to anonymous.... 4 me my blog could be my personal life.... i've already have our mmp's blog... where all the information about mpp can read there... and i will not be a mpp forever.... i still have my on life..
    i also normal human.... need my space to have fun... sharing my happy moment with my friend... i also have post my point of view about the ilmiah, knowledge... have u comment on it...? have u either read on it...? is it wrong..? as long that i not forgetting my important role n duties in my life....

    but anywhere.... thanks 4 our advise.... wish to know u better rather than the anonymous... =)

    ReplyDelete
  9. salam...to anoynamous...jangan ingat saya tak tahu siapa anda...berdasarkan gaya penulisan anda pon saye tahu...keluarkankanlah seribu kata tokoh sekalipon pon saye tetap menyokong Yana...blog pada asalnya diwujudkan untuk kte berkongsi segala kisah suka duka dalam menjalani pahit manis hidup..banyak pihak (mungkin termasuk anda) menggunakan blog untuk menghasut,memaki,mencaci dan mengajak orang membenci pihak2 tertentu...sikap seperti ini dikeji dlm mane2 agama sekalipon...Yana hanya berkongsi rasa cintanya dengan kita semua...mungkin dia inginkan pendapat,nasihat atau doa dari kite semua...kte sudah berada di alam universiti rasenye tidak salah kte mula memikir dan mencorakkan masa depan kte termasuklah hal2 nikah kahwin...pada saya Yana telah menjalankan tugas sebagai MPP dengan baik sekali...tegoran anda baik tetapi tidak kene pada tempatnye...fikir-fikirkanlah...

    ReplyDelete
  10. yeah..yana dah kapel..camne ni yana janji nak kat saya..hahaha..ape pun aku kenal alep dah lama dah...sejak fimas lagi..kan lip kan..bagus alep ni..bgus buat keje...tapi lep kurangkan emo tu...jgn muke serius je..all da best tuk korang...aku?solo la nampaknya...hahahaa

    ReplyDelete
  11. happy to hear from both of u..to anonymous..jgn la emo..kwn kita ni tgh happy..why don't we as a friend celebrate this good new for them?manusia ni sometime perlu ade kehidupan(other half)..janji pndai bawak diri ..kira settle la..
    aku doa for the best for both of u)

    ReplyDelete
  12. yuhheauw~ moh le kte wat kenduri.. kecil2an kat hostel.. masak2... yeay.. kita meraikan pasangan bahagia di step pertama.. :p

    sronok la Yana ye.. patut makin kerap wat konsert kat umah~ pastu asyik senyum je.. smpai tidur pun senyum je.. kejut sahur pun senyumm je.. hihihi...

    all da best to Yana n Aliff.. kih2..

    ReplyDelete
  13. salam..time kase kat kwn2 coz bg sokongan kat sy n yana...time kase kat fendi shahir n wani..kpda anonymous sy cbr awk tok dedahkan dri awk xkre r awkk nie pompuan ke lelaki ke or pondan..sy bg mse 4 ari tok awk braniekan dri tok dedahkan dri anda..klau xsy akn cri awk smpai dpt xkre r smpai ke liang lahad..tgu ari kesakitan anda k..
    kpd anonymous lg stu thnks coz memahami..

    ReplyDelete
  14. Mmmm....

    First~
    Nk start dgn sengeh dulu.. cmnie.. :D
    assalamualaikum...
    personal view..
    nisa just nk share formula terbaru hari nie..

    " yana + aliff = COMEL!!! "

    ehehe.... walaupun tkde nombor..
    tp tu la formula yg ingin dikongsi bersama.. walaupun..
    tak se-complicated mcm formula kimia yang pelik bin ajaib..
    tp kan...
    formula hari nie yg paling unik...
    sbb pe???
    sbb 2 manusia merasai kewujudan cinta yang tak kelihatan zahirnya...
    banyak cinta yg tak menjadi..
    mcm bunga lalang terbang ditiup angin..
    tp.. nisa harap...
    cinta yana dan aliff kekal smpai bile2...
    amin~ :)

    ReplyDelete
  15. time kase nisa...tnks bg saport kat aliff n yana...syg korang smue..terharu r plak..hehehe

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...
    semoga jodoh berkekalan..
    dpt anak comel2 n ensem2 mcm amy..
    hahaha..
    susah dah nk ajak yana kuar lg pasni..
    haiz..nasib badan..

    ReplyDelete
  17. aik..asl lak nk ensem mcm awk saudara amy bkn nye kawen ngan awk..msti r ensem mcm papa dia cmey mcm mama dia..hehehehe..jz guaw je...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget